top of page

Milano Moda Haftası'nda Öne Çıkan 2 Set Tasarımı


Bottega Veneta @MFW22

Moda haftaları dünyanın dört bir yanında devam ederken gerçekleştirilen şovlar sadece moda severlerin değil tasarıma ilgi duyan herkesin başını döndürüyor. Özgün ve sıra dışı set tasarımlarıyla Milano Moda Haftası'na damga vuran iki moda gösterisi hiç şüphesiz Bottega Veneta ve Diesel’e aitti. Renklerin ve dünya rekorlarının hava uçuştuğu iki set tasarımının hikayesini derledik.


 


Bottega Veneta @MFW22 - Gaetano Pesce


İtalyan mimar ve sanatçı Gaetano Pesce, moda markası Bottega Veneta'nın Milano'daki İlkbahar Yaz 2023 gösterisi için erimiş doğum günü mumlarını andıran renkli bir podyum tasarladı. Sanatçının canlı ve doygun bir renk paleti kullanarak tasarladığı dökme reçine zemin ve ayrı ayrı tasarlanmış 400 reçine sandalyeden oluşan set, Bottega Veneta kreatif direktörü Matthieu Blazy’nin merakla beklenen ikinci koleksiyonunu gerçek bir görsel şova dönüştürdü. Herkesin orijinal olduğu temasından yola çıkan tasarım, bu yıl içinde Design Miami’de sergilenmeye devam edecek ve fuar kapsamında satışa da sunulacak.


 
Diesel SS23 @MFW22

Diesel SS23 @MFW22 - Studio Dennis Vanderbroeck


Hollanda merkezli tasarım ofisi Studio Dennis Vanderbroeck, İtalyan moda markası Diesel'in Milano Moda Haftası'ndaki İlkbahar Yaz 2023 defilesi için dünyanın en büyük şişme heykel tasarımını hayata geçirdi. Guinness Dünya Rekoru kıran şişme heykel, Diesel'in 21 Eylül'de Allianz Cloud Arena'da gerçekleşen gösterisinin merkezinde yer aldı. 5.000 kişilik arenanın ortasındaki Diesel markalı zeminin üzerinde duran heykel, 50 metre uzunluğunda, 38 metre genişliğinde ve 14 metre yüksekliğindeydi.


Dört gümüş renkli cinsiyetsiz bedenlerin bir araya gelip birbirine karıştığı ve uzuvları birbirine dolanmış, tavana ve arenanın kalabalığına doğru çıkıntı yapan tasarım, paraşüt yapımında kullanılanlara benzer bir naylon kullanılarak üretildi. Şişme heykel mevcut mimariyi domine ederek izleyici bir yandan boğarken diğer yandan kucaklayarak izleyiciyi tasarımın bir parçası haline getirmeyi başarıyor.



bottom of page