top of page

Ediz Anavi

Yazar & Yönetmen, Galata



Mahallende üretmeyi veya imgelemeyi sevdiğin yer neresi?

Konu üretmek olduğunda topladığım bütün fikirleri ve bilgileri etrafa serebileceğim bir alana ihtiyaç duyarım. Burası genelde üretmekten keyif aldığım ve kendime ait hissettiğim bir yer olur. Dibek Sokak 15 numaradaki ofisimizde küçük bir stüdyomuz var. Burası benim için ideal bir üretim alanı. İstediğim zaman kendi başıma kalabildiğim ama hayal ortaklarına ihtiyaç duyduğumda da ofistekilerle bir araya gelebildiğim bir üretim evi Pomus.


Günlük rutininde izlediğin belirli bir rota var mı?

Evim ve işim arası keyifli bir sahil rotam var. Her sabah motorumla bu yolu yapıyorum. Geçtiğim her yerin kendine ait bir dokusu ve enerjisi var. Özellikle yazın Çırağan Caddesi’nden geçerken ağaçların arasından gelen güneş ışıklarının yolculuğunuza eşlik etmesi güzel bir his.


Yaratıcılık kültürüne ilham veren ikonik adidas tasarımı hangisi?

Gazelle 85


Beyoğlu'nda ilham tazelemek için kapısını çaldığın üretici komşuların kim?

Şule Yiğit, çat kapı atölyesine girerek tanıştığım ve sonrasında aldığım heykel dersleri sayesinde çok yakın arkadaş olduğum sanatçı arkadaşım. Şule’nin eşi usta müzisyen Serhan Erkol, her konuda ayrı bir yeteneği olan özel insanlardan. Şule ve Serhan’ın Dibek sokakta üretim yaptıkları çok renkli bir atölyeleri var. Fırsat buldukça buraya gitmek beni mutlu ediyor.


Özgür Mert Yavru, zihni sinir mucit, kendisiyle ilk tanıştığımızda atölyesinden çıkmak istememiştim. Bıraksanız günlerimi geçirebileceğim bir atölyesi var Yavru’nun. Çektiğim bir müzik klibinin kuklalarını üretmek için tanışsak da daha sonrasında iletişimimizi hiç koparmadık. Açık ara gördüğüm en çılgın atölyelerden biri Yavru’nun olabilir.


Şeyda Hacızade, bir yandan inanılmaz oyuncaklar üreten, bir yandan da el yapımı kemençeleriyle isim yapmış yetenekli arkadaşım. Kırım Kilisesi’nin hemen karşısında yer alan küçük ve mutlu atölyesinde çok güzel şeyler üretiyor. Fırsat buldukça beraber neler üretebilirizi konuşmaktan keyif aldığım değerli insan.

bottom of page