top of page

Alperen Tekin

Kreatif Direktör, Kabataş


Mahallende üretmeyi veya imgelemeyi sevdiğin yer neresi?

Ömer Avni Mahallesi içinde bulunan stüdyomu çok seviyorum. Bunun yanında bazı günler ofisimden çıkarak, Soho’da başka insanlarla çalışmayı çok seviyorum. Bu iki yer, kendimi içerisinde en en en rahat hissettiğim mekanlar. Kalabalık mekanlarda kendimi fazla rahat hissedemem, acil çalışmam gerektiğinde de laptopumu açıp her yerde çalışamayabiliyorum.


Günlük rutininde izlediğin belirli bir rota var mı?

Rutinler benim kısmen için dönem dönem önemli. Tek bir rutine bağlı kalmayı hiç sevmem. Rutinim olmadığı bazı zamanlarda da kendimi kaybolmuş hissedebiliyorum. Ama beni en çok heyecanlandıran bir rutinin bitip başka bir rutinin başladığı zamanlar. Bu noktalarda hayatımdaki değişimlerin farkına varıyorum. Şu sıralar cheat day’ler dışında her gün Soho’da gym’e gidiyorum, ve şu sıralar en çok kullandığım rota, Soho’dan çıktıktan sonra Kumbaracı Yokuşu üzerinden ofisime giden yolu kullanmak.


Yaratıcılık kültürüne ilham veren ikonik adidas tasarımı hangisi?

Bence The Three Stripes Brand olayını en iyi yansıttığını düşündüğüm ikonik Track Suit tasarımları. Bunlar içerisinde de en beğendiğim 80’ler sonunda RUN DMC tarafından tasarlanan A-15 Leather Tracksuit.


Beyoğlu'nda ilham tazelemek için kapısını çaldığın üretici komşuların kim?

En baştaki kişi stüdyoyu paylaştığım kız arkadaşım Ceren Abay, kendisi şu anda aynı zamanda Reflect Studio’nun Creative Director’ü ve şu ana kadarki kariyerinde bir çok güzel işe imza atmış yetenekli bir tasarımcı. Ceren ile 2018 yılında o dönemde Akaretler'de bulunan Fol Studio’da staj yaparken tanışmıştık. 2018’ten beri hemen hemen aynı kariyer planlarında ilerledik ve sonrasında dönem dönem birlikte de çalıştık. Härman’ın kuruluşunda bana olan sonsuz destekleri sayesinde bu hayalimi gerçekleştirmemi sağladı ve şu anda da part-time olarak Härman Coffee’nin head of design’ı olarak desteklerini devam ettiriyor.


bottom of page