top of page

"New Nature" Temasından İlham Alan Reflect Studio Mağazaları


Reflect Studio Kanyon

Tekstil odaklı bir tasarım ofisi olan Reflect Studio, Akasya AVM'nin ardından ikinci mağazasını Kanyon AVM'de açtı. Deneysel ve yenilikçi projeleriyle öne çıkan mimarlık ofisi Salon Alper Derinboğaz'ın konsept tasarımını gerçekleştirdiği mağaza "New nature" (yeni doğa) fikrinden ilham alıyor ve gelecekteki habitatlarımız için birer öneri sunuyor. Mağaza, doğa ile ilişkimizi sorguladığımız bu günlerde yapay zekâyla üretilmiş objelerin de bulunduğu alternatif mekânlardan oluşuyor ve bu yeni habitat, ziyaretçileri yaratıcı katılımcılığa teşvik etmeyi amaçlıyor.


Reflect Studio Akasya ve Kanyon mağazalarında “Metal Terrazzo” ismi verilen yeni bir zemin malzemesi kullanıldı. Malzemenin üretimi için atık metal parçaları eritiliyor ve tekrar bir tabaka hâline getirilerek yer kaplamasında kullanılıyor. Bu tasarımın Reflect Studio merkez ofis mimarisinde de kullanılması ile malzemenin marka için bir imzaya dönüşmesi amaçlanıyor.


Reflect Studio mağazalarının merkezinde deneyim alanı olması yatıyor. Bunun mekânsal karşılığı olan upgrade space (kişiselleştirme alanı) masası; kullanıcıları ısı baskı yöntemiyle patch’ler, nakış makinesi veya tekstil kalemleriyle ürünleri kendilerine özel kılmaya teşvik edecek. Ayrıca mağazalarda dönemsel işbirlikleri ve atölyeler gerçekleştirilecek. Bunların ilki Larpie, Selver Yıldırım ve Yasin Arıbuğa gibi sanatçıların tasarımları patch’lerle başladı. WWF Market Fix & Play pop-up mağazaları ve etkinlikleriyle aşina olduğumuz ileri dönüşüm ve onarım pratiği Reflect Studio mağazalarında da devam ediyor.


 

" Yeni sürdürülebilirlik ve optimist gelecek düşüncesi önemli çıkış noktaları oldu bizim için. Bunlar bizim de bireysel olarak inandığımız değerler o yüzden Reflect Studio ile vizyon birlikteliği çok önemliydi. Karşılıklı birbirini yükselten bir tasarım sürecine döndü. Önemli olan yeni bir markanın ortaya çıkmasına paralel yeni bir habitat nasıl kuruluru keşfetmekti. Mekan olarak bir mağazayı daha doğal bir evren olarak kurgulayabilir miyiz sorusundan yola çıktık."


Alper Derinboğaz - Salon Kurucusu

 


 

"Reflect Studio mağazalarının merkezinde deneyim alanı olması yatıyor. Bunun mekânsal karşılığı olan ve mağazalara girer girmez karşısınıza çıkan büyük upgrade space; kullanıcıları ürünleri özelleştirmelerine imkan tanıyor. New Nature çatısı altında tasarladığımız bu mekanda, upgrade space etrafında toplanarak farklı tasarımcı ve sanatçılarla workshop'lar düzenliyoruz."


Ece Altunmaral - Reflect Studio Kurucu Ortağı


 

WWF-Türkiye ile hayata geçirdikleri WWF Market markasıyla bilinen Reflect Studio, mağazanın mimari tasarımına da yansıttığı optimistic futurism (geleceğe karşı iyimser) temasını sahiplenerek hayatın kendisinden ilhamla modaya akışkan bir yaklaşım getirmeyi amaçlıyor. Reflect Studio, tasarımları aracılığıyla sorular sorarak yeni fikirlere alan açmayı planlıyor. Yüzden fazla organizasyon, müze, okul ve sanatçıyla işbirliği yapan Reflect Studio; doğayı, çalışanlarını, tedarikçilerini, müşterilerini önemseyen, B Corp sertifikasına sahip, misyon odaklı bir kurum olmasıyla dikkat çekiyor.

bottom of page