top of page

Dünyanın En Büyük Kaleydoskopu



Londralı sahne tasarım stüdyosu Stufish, dünyanın en büyük kaleydoskopunu inşa etti. 40 metre uzunluğa ve 6 metre yüksekliğe sahip olan aynalı kurulum, ziyaretçileri Arap Yarımadası’nın üzerindeki gökyüzünden yıldızlara doğru sürükleyici bir deneyime davet ediyor.


Suudi Arabistan başkenti Riyad’da dünyanın dört bir yanından teknoloji profesyonellerini bir araya getiren yıllık bir etkinlik olan One Giant LEAP kapsamında hayata geçirilen enstalasyon, sürekli genişleyen bir ortam hissi için kesintisiz ve eğrilmeyen aynalarla tasarlanan dünyanın en büyük kaleydoskopu. LED yer ve duvar karoları, sonsuz genişleyen yanılsamayı yaratmak için 40 metre uzunluğundaki aynalı folyolarla yansıtıldı. GiantMirror adlı bir Showtex ürünü olan aynalı folyo, Stufish'in izleyicinin deneyiminde herhangi bir görsel kesinti olmaksızın tamamen kusursuz ve eğrilmeyen bir yüzey oluşturmasını sağladı. Kaleydoskopta yansıtılan kesintisiz içeriği bozmayan bir giriş çıkış tasarımı oluşturmak da kurulumdaki bir başka zorluktu. Sergi deneyimini bozmamak için her iki uçta üçgen bir giriş ve çıkış noktası konumlandırıldı.



Cam veya çelikten imal edilmiş elemanlar yerine aynalı folyo ile yapıldığı için kurulum şaşırtıcı derece hafif ve sadece 15 kilo ağırlığında. Stufish bu kurulum ile insanları mevcut fiziksel alanlarının ötesine taşıyacak yeni bir mekânsal deneyim yaratmak için basit malzemeleri ve teknoloji bir araya getiriyor. The Rolling Stones ve U2 gibi arena konserleri için set tasarımları oluşturmasıyla tanınan ekip, "eğlence mimarisi" pratiğinin öncülerinden.



bottom of page