top of page

Jeremy Scott'ın Sosyal Mesafeli Kukla Defilesi


Moschino İlkbahar/Yaz 2021

Pandemi süreciyle birlikte zorunlu sebeplerle fiziksele bağımlılığın azalması, tasarımcıların dijitalde yaratıcı çözümler üretmesine neden oluyor. İtalyan giyim devi Moschino’nun başında isim Jeremy Scott, Milano Moda Haftası’na hazırladığı özel şov ile bu yaratıcı listedeki yerini almış. Son dönemde oldukça popüler olan sanal şovlar yerine fiziksel bir ortam tercih eden kreatif direktör, 2021 İlkbahar / Yaz koleksiyonunu canlı modeller yerine kuklalar üzerinde tanıtmayı tercih etmiş.


Modellerin ve davetlilerin birebir benzerlerinden oluşan kuklaların yer aldığı şov, No Strings Attached başlıklı bir kısa film formatında modaseverlerle buluştu. Ünlü tasarımcı, küçülmüş kukla bebekler yaratmak için Jim Henson Creative Shop ile işbirliği yaptı. Kukla bebeklerin üzerinde yer alan 2021 yılının koleksiyonu, Scott tarafından gerçek boyutlarda küçültüldü ve dikildi. Davetli listesinde yer alan moda dünyasının devlerinin de kukla bebekleri yapıldı. Leopar bir elbise giyen efsanevi Vogue editörü Anna Wintour’dan, kruvaze bir ekose takım giyen Hamish Bowles’a kadar birçok ünlü ismin kukla modeli videoda net bir şekilde görülebiliyor.


Fizikselin sınırlandığı bu yeni dönemde dijitale yönelmek yerine yeni bir fiziksel dünya yaratan Moschino, yeniden başlamak için küçük başlamak gerektiğine göz kırpıyor. Yaratıcılıkta sınır tanımayan tasarımcılar, üretmeye ve özgün işler ortaya koymaya devam ediyor.





bottom of page