top of page

Taze İlham: Around Works

Elements Lacquered Painting Width 51 cm, Depth 60 cm Seating Depth 40 cm, Seating Height 45 cm
Arte Stool

Around Works markasının yaratıcısı yüksek mimar Öykü Arda ile markası ve tasarım üzerine kısa bir soru-cevap.



Around Works ne yapar?

Around, çok katmanlı tasarım disiplinini benimseyen, ürün tasarımı, mekansal tasarım ve dijital sanat alanlarında projeler yürütmektedir. Uygulamalarında heykelsi bir estetik ile işlevsellik arasında bir diyalog oluşturmayı amaçlıyor.  İnsan- mekan  -zaman kavramları arasındaki ilişkiyi önemseyen, araştıran, potansiyel pratikleri odak alarak objeler ve yerler tasarlıyor.

Tasarım tarzını üç kelimeyle anlatır mısın?

Minimal, deneysel, özgün.

Tasarım sürecinde analog ve dijital teknikleri nasıl kullanıyorsun Hangisine daha yakınsın?

Analog tekniklerin raslantısallığı ve kusurluluğu beni heyecanlandıran bir ilham kaynağı diyebilirim. Ancak dijital tekniklerin sunduğu formun ötesindeki işlevsel ve analitik yapısı tasarımı bir keşif süreci olarak değerlendirmemi sağlıyor.  Sürekli güncellenen yazılımları takip etmek ve farklı yöntemler öğrenmek her geçen gün beni dijitale daha meraklı ve yakın bir hale getiriyor.

İlham tazelemek için neler yaparsın?

İlham etrafımızda, kendimizde ve hayallerimizde aslında. Duraksamak ve gözlemlemek gerekiyor. Ancak ilham tazeleme pratiğimden bahsedecek olursam, seyahat etmek diyebilirim. Özellikle dilini hiç bilmediğim yerlerde detayları görmeye daha hevesli olduğumu düşünüyorum.


 



Öykü Arda kimdir?

Lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversite'sinde tamamlayan Öykü Arda, yüksek lisansını New York Teknoloji Enstitüsü'nde Mimarlık ve Kentsel Tasarım üzerine yapmıştır. 2013 yılından bu yana, iç tasarımdan kentsel masterplanlara ulusal ve uluslararası ödüllü çeşitli projelerde yer aldı. Uygulamalarında heykel ile işlevselliğin arasındaki diyolagu inceleyen bir tasarım diline sahiptir.



bottom of page